Buna dragilor,
Va propun sa facem impreuna o reteta de chifle cu mozzarella intinse cu unt si sos de usturoi care sunt aranjate in forma de brad .
Sunt extrem de delicioase si sunt convinsa ca ii vei surprinde pe cei dragi cu paine calda, care va arata frumos pe masa de sarbatori.
O reteta super usoara si delicioasa.
Ai nevoie:
315 g de făină
210 ml lapte caldut
o lingurita de sare
2 linguri de zahar
5 g drojdie uscată
100 g de unt
3-4 catei de usturoi
2 linguri de oregano
100 g de mozzarella
50 g parmezan
200 ml sos de rosii
un ou pentru unge aluatul
verdeata pentru a decora
Mai intai punem drojdia peste laptele caldut cu o lingura de zahar, amestecam si lasam 10 minute sa se activeze drojdia.
Se amestecă restul de zahăr cu făina și sarea.
După ce se activează drojdia, turnăm amestecul peste făină și omogenizăm. Obtinem aluatul in care incorporam 4 linguri de unt la temperatura camerei.
Cand aluatul este gata (daca il presam cu degetul, revine la forma initiala), il punem intr-un vas uns cu ulei si il lasam la crescut minim o ora la loc caldut (pana isi dubleaza volumul). ).
După ce aluatul a crescut, formați 16 bile de câte 40 g fiecare.
Apoi punem o bucată de mozzarella în interiorul fiecărei bucăți și le aranjam în tava de copt în formă de brad.
Se unge aluatul cu un ou batut si se da la cuptor pentru 13-15 minute la 200 de grade.
Intre timp pregatim un sos de unt, topim untul si adaugam usturoiul tocat si oregano.
Amestecați bine și apoi ungeți pâinile când sunt gata cu ea.
Deasupra presaram parmezan si mozzarella ramasa pe care am ras.
Mai dam la cuptor inca 2-3 minute ca sa se topeasca totul deasupra si la final il decoram cu verdeata dupa gust.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu