CIOCOLATĂ ALBĂ FIERBINTE CONGELATĂ ITALIANĂ

Buna dragilor, 
Deschidem ediția de Crăciun de anul acesta cu o rețetă de ciocolată caldă albă. 
Vă propun să facem varianta Italiană Frozen Hot White Chocolate.
Cu doar câteva trucuri, transformăm o băutură extrem de simplu de făcut în ceva spectaculos. 
Nu este nimic mai minunat decât să asculți colinde, să vizionezi un film de Crăciun alături de cei dragi și să te bucuri de o ciocolată caldă delicioasă. 
Avem nevoie: 
500 ml lapte 80 g ciocolata alba (ciocolata de calitate) 
15 g amidon de porumb
o lingurita de esenta de vanilie 
un tub de frisca
bomboane de decorat
Pe o hartie de copt se fac niste forme rotunde din frisca, se pun bomboanele pe ea si se da la congelator pentru cel putin o ora. Astfel obținem efectul de ciocolată caldă congelată. Dacă nu vrei, poți sări peste acest pas și să folosești frișca de la final pentru a decora. 
Punem amidonul de porumb intr-o oala si adaugam laptele amestecând. Oala trebuie să fie pe aragaz la foc mic. Amestecam 5 minute si apoi adaugam esenta de vanilie si ciocolata alba taiata fasii.
Il lasam pana incepe sa fiarba si este gata. 
Turnați-l în cana preferată, adăugați smântână congelată sau smântână normală, decorați cu bomboane și bucurați-vă! Sărbători fericite! 
Poftă bună! 
Abia aștept să-mi spui dacă ți-a plăcut.

Comentarii