CREVEȚI SAGANAKI

Pentru ca se aproprie sărbătorile, atât eu, cât și cei dragi mi-am spus să pregătesc ceva cu gust de Grecia și anume Creveți Saganaki. 
 O reteta extrem de delicioasa care, ca de obicei, este extrem de usor de facut. 
Ai nevoie:
 400 g de creveți decojiți 
150 g branza feta
 500 ml sos de rosii 
o lingură generoasă de bulion
 o ceapă roșie
 4-5 catei de usturoi
 pătrunjel
 busuioc proaspat/uscat 
sare 
piper
 2 linguri ulei de masline 
 Tăiați ceapa roșie și o prăjiți în ulei de măsline. dupa ce ceapa a inceput sa se inmoaie, adaugam usturoiul in tigaie, lasam sa fiarba 1-2 minute si adaugam sosul de rosii, pe care il asezonam cu sare, piper si busuioc dupa gust. Adaugam o lingura de bulion si amestecam bine, cand sosul nostru incepe sa dea in clocot punem crevetii in tigaia unde il lasam sa fiarba 3-4 minute. Apoi ii punem intr-o tava pentru a fi copti. Se acopera cu branza feta si se coace 1-15 minute la 200 de grade (cuptor preincalzit). La final, se decorează cu pătrunjel și se bucură! 
 Poftă bună! Poftă bună!

Comentarii