Pentru ca se aproprie sărbătorile, atât eu, cât și cei dragi mi-am spus să pregătesc ceva cu gust de Grecia și anume Creveți Saganaki.
O reteta extrem de delicioasa care, ca de obicei, este extrem de usor de facut.
Ai nevoie:
400 g de creveți decojiți
150 g branza feta
500 ml sos de rosii
o lingură generoasă de bulion
o ceapă roșie
4-5 catei de usturoi
pătrunjel
busuioc proaspat/uscat
sare
piper
2 linguri ulei de masline
Tăiați ceapa roșie și o prăjiți în ulei de măsline. dupa ce ceapa a inceput sa se inmoaie, adaugam usturoiul in tigaie, lasam sa fiarba 1-2 minute si adaugam sosul de rosii, pe care il asezonam cu sare, piper si busuioc dupa gust. Adaugam o lingura de bulion si amestecam bine, cand sosul nostru incepe sa dea in clocot punem crevetii in tigaia unde il lasam sa fiarba 3-4 minute.
Apoi ii punem intr-o tava pentru a fi copti. Se acopera cu branza feta si se coace 1-15 minute la 200 de grade (cuptor preincalzit). La final, se decorează cu pătrunjel și se bucură!
Comentarii
Trimiteți un comentariu