OREZ CU ALUNE/ CEA MAI BUNĂ REȚETĂ DE OREZ VREODATĂ

Buna dragilor, 
 Mă bucur să vă revăd pentru o nouă rețetă . Săptămâna aceasta îmi propun să fac cel mai bun orez din lume.
 Vă garantez că vă veți îndrăgosti de această rețetă. Il poti manca ca garnitura cu o bucata de carne/peste sau ca fel principal cu o salata. 
Ai nevoie: 
 o cană de orez
 o ceapă verde
 2 morcovi 
o mână de alune 
5 linguri de sos de soia
 o lingura de unt de arahide
 2-3 catei de usturoi 
sare
 piper 
pătrunjel 
ulei de masline
 Fierbe apa intr-o oala. Cand incepe sa fiarba adaugam orezul. Adăugați 2 căni de apă la o cană de orez. când apa a scăzut, înseamnă că este gata. Se toaca ceapa si se caleste, se adauga usturoiul dupa ce ceapa s-a fiert. 
Între timp, curățați și tăiați morcovul. O punem in tigaie si lasam la fiert. Adăugați untul de arahide și sosul de soia. Tocam si alunele (arahide) si le aruncam in tigaie. Se amestecă bine în tigaie și dacă orezul este fiert, se adaugă și el. 
 Incorporam sosul si legumele cu orezul, apoi servim. Se decorează cu pătrunjel. 
 Poftă bună! 
 Abia aștept să-mi spui dacă ți-a plăcut. 

Comentarii