QUICHE CU SOMON ȘI BROCCOLI (REȚETE DE CRĂCIUN) CEA MAI DELICIOASĂ QUICHE CU SOMON/ MASĂ FESTIVĂ

Buna dragilor, 
 Continuăm ediția de Crăciun! 
 Pe masa de sarbatori nu trebuie sa lipseasca. Va propun aceasta reteta de quiche super delicioasa, o tarta savuroasa care poate fi servita atat rece, cat si calda. 
Va garantez ca somonul afumat in combinatie cu cel proaspat, plus ceapa caramelizata si broccoli va vor uimi mintea.
 Ca să nu mai vorbim de parmezan sau brânză sărată. 
 Te las sa descoperi reteta si abia astept sa imi spui daca ti-a placut! 
Noi vom avea nevoie: 
 Pentru aluatul de tarta: 
 250 g de făină 
125 g de unt rece 
un ou rece 
4 g sare 
2-3 lingurite de apa rece (de la frigider) sau puteți cumpăra aluat de tartă sărat (după cum doriți)
 Pentru umplutură vom avea nevoie de: 
200 g broccoli (poate fi înlocuit cu sparanghel sau spanac)
 200 g somon proaspăt (crud) 
100 g de somon afumat 
100 g branza telemea (sau feta). 
50 g parmezan 
o ceapă roșie 
2 linguri de ulei 
 Pentru sos: 
 180 ml lapte 
180 ml smantana de gatit 
o lingura de faina (10 g faina)
 3 ouă 
sare 
piper dupa gust 
se decorează cu rozmarin proaspăt 
 Mai întâi facem aluatul. Trebuie sa amestecam faina cu untul. Maruntiti untul in faina cu degetele, adaugati sarea si oul. În funcție de modul în care se leagă aluatul, adăugați 2-3 lingurițe de apă rece ca gheața. 
 Dupa ce ati obtinut aluatul, puneti-l la rece pentru minim 30 de minute. Apoi o scoatem si facem baza quiche-ului. Il punem intr-o tava si il dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute la 180 de grade. (punem peste aluat o tava de copt cu fasole sa nu se umfle. 
 Cand este gata, lasam sa se raceasca. Intre timp pregatim umplutura. 
 Curatam si tocam ceapa, o dam la cuptor. O lasam pana devine moale. Se fierbe broccoli. Fierbem apa cu sare si cand apa clocoteste o punem intr-o oala si o lasam 5-6 minute. 
 Când este gata, tăiați-o în bucăți. Tăiați cubulețe somonul proaspăt și tăiați somonul afumat în fâșii. Pregătim sosul. Amestecam smantana de gatit cu laptele, faina si ouale, sare si piper. Se rade parmezanul pe baza aluatului. Adăugați somonul proaspăt, somonul afumat, broccoli și ceapa.
 Încercăm să plasăm totul uniform. 
 Se sfărâmă brânza și apoi se toarnă sosul obținut. Se da totul la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 50-55 de minute. 
 La sfarsit, decoreaza cu rozmarin si bucura-te!
 Vom obține un miracol! 
 Sărbători fericite!
 Poftă bună! 
 Abia aștept să-mi spui dacă ți-a plăcut.

Comentarii