RULADĂ DE CIUPERCI (ALUAT FOIETAJ CU CIUPERCI/ VERSIUNE VEGETARIANĂ WELLINGTON DE VITĂ)

Salutare dragilor, continuam seria de retete delicioase pentru masa de sarbatori! 
Vă propun acest rulou cu ciuperci atât de plin de gust și aromă. 
Dacă aveți oaspeți vegetarieni la masă sau pur și simplu doriți să aveți mâncare fără carne pe masa de sărbători, această rulada de foietaj este alegerea perfectă. este foarte simplu de facut si extrem de gustos! 
Este versiunea vegetariană a rețetei de vită Wellington.
 După cum v-am promis, încerc mereu să aduc pe masă gustul copilăriei, dar și să vă surprind cu tot felul de bunătăți pe care nu cred că le-ați încercat până acum. 
Vă las aici rețeta filmată și mai jos vă las toate detaliile:
 Ai nevoie de: 
500 g ciuperci (eu am folosit 300 g champignon maro si 200 g porcini/ciuperci salbatice) 
 200 g spanac
 2-3 catei de usturoi 
 o ceapa rosie 
 2 linguri de unt 
 3 linguri de pesmet 
un ou pentru a  unge o foaie de foietaj 
 o lingurita de rozmarin 
 sare 
piper 
3 linguri de ulei de masline
 2 linguri de otet balsamic 
3 linguri de vin rosu sec 
Se curata si se toaca ceapa. O punem la calit in ulei de masline. Se lasa sa fiarba cel putin 15 minute, astfel incat sa devina dulce si moale. La final adaugam deasupra o lingura de otet balsamic si lasam pana se evapora. 
Când este gata, puneți-o deoparte într-un bol. Tăiați ciupercile felii și puneți-le în tigaie în unt la fiert. Le lăsăm până nu mai au apă. Se adauga sare si piper dupa gust. Cand ciupercile sunt aproape gata, tocam marunt usturoiul si pune-l deasupra. Se adauga apoi vinul rosu si se mai lasa 2-3 minute. 
 Punem spanacul in aceeasi tigaie in care am facut ceapa. 
Se adauga o lingura de ulei de masline si se lasa spanacul sa se ofileasca. Se adauga sare si piper dupa gust. Scurgem foarte bine spanacul, apoi il punem pe un tocator si il taiem. Apoi il punem in bol peste ceapa. 
 Cand ciupercile sunt gata, le punem si noi in vas. Adăugați rozmarinul și pesmetul. Amesteca bine si compozitia este gata. Umpleți foaia de foietaj. 
 Il ungem cu ou, decoram cu seminte daca vrem. 
 Dam rulada la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute la 180-200 de grade. 
 Se poate servi cald sau rece. 
 Poftă bună!

Comentarii