TORT CU MASCARPONE ȘI PIȘCOTURI

Buna dragilor, 
 Săptămâna aceasta vin la voi cu o idee de tort foarte ușoară.
 Pentru o prajitură facută într-o tavă de 22 cm aveti nevoie de:
 400 g biscuiți - burețel (aproximativ 44 biscuiți) 
 Pentru cremă: 
 500 g mascarpone 
200 ml frișcă lichidă 
50 g zahăr pudră
 optional esenta de vanilie
    Pentru sirop: (Poți insiropa și cu altceva: lapte/compot sau doar apă cu zahăr) 
 100 g de zahăr 
100 ml apă 350 g căpșuni 
 Pentru ornat și umplutură: 
 500 g fructe, am folosit căpșuni, zmeură, afine și coacaze. 
 Mai întâi pregătim siropul, punem pe foc apă cu zahăr, între timp taiem căpșunile și le adăugăm în oală, lăsăm să fiarbă, dar nu lăsăm să reducă toată apa pentru că avem nevoie de zeamă.
 Pregătiți crema: amestecați mascarpone, smântână lichidă și zahăr pudră într-un mixer.
 Îl lăsăm deoparte până începem asamblarea prăjiturii, îl putem lăsa la rece.
 Însiropam biscuiții pe rând. Le vom insiropa doar pe cele de la bază și din compoziție, nu pe cele de pe margine, pentru ca nu trebuie sa se inmoaie.
 După ce facem baza prăjiturii, punem și prăjiturile de jur împrejur. se adaugă un strat de smântână, fructe, un strat de biscuiți insiropați, smântână și se decorează cu fructe dupa gust. 
 Lăsă prajitura la rece cel puțin 3 ore și bucură-te! 
 Putem pune și o fundița decorativă pe ea, dar fursecurile țin prajitura fără probleme. 
 Poftă bună! 
 Abia aștept să-mi spui dacă ți-a plăcut.

Comentarii