În semn de recunoștință că ești alături de mine, vin la tine cu această rețetă de prăjitură. Prăjiturile se mănâncă de sărbători, aniversări sau ori de câte ori avem poftă.
Nu vin cu o reteta complicata, ci cu o prajitura care poate fi facuta de oricine si care poate fi savurata.
Tort Padurea Neagra, un blat de cacao insiropat cu sirop de cirese, frisca, visine si decorat cu fulgi de ciocolata.
Absolut delicios!
Ai nevoie:
6 ouă
55 g unt
150 g de făină
putina sare
u
n praf de copt
200 g de zahăr
o picătură de esență de vanilie
40 g cacao
Decoram tortul cu
600 ml frișcă lichidă
100 g zahar pudra
300 g cirese
3 linguri de zahar
opțional puteți adăuga 10 ml de vișine
Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei.
Batem ouale cu zaharul pana isi dubleaza cantitatea.
Topeste untul. Peste ouă se adaugă esența de vanilie și untul.
Amestecă ingredientele uscate și incorporează-le cu cele umede.
Preîncălziți cuptorul la 165 de grade. Se lasa la cuptor 25-30 de minute la 165 de grade. (am folosit o tava cu diametrul de 21 cm). Până trece testul cu scobitoarea.
Lăsați blatul să se răcească. Taiem in 3.
Se pun cireșele pe foc și se fierb cu zahărul. Dupa ce au fiert se scurg ciresele.
Blatul insiropam cu zeama obtinuta din cirese.
Pregătim crema. Bateți-l într-un mixer cu zahăr pudră. Il tinem la rece pana il folosim.
Facem fulgi de ciocolata.
Cand avem blatul, smantana, visinele, siropul si fulgii de ciocolata suntem gata de asamblat prajitura.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu