TORT FORET NOIRE

    În semn de recunoștință că ești alături de mine, vin la tine cu această rețetă de prăjitură. Prăjiturile se mănâncă de sărbători, aniversări sau ori de câte ori avem poftă. 
    Nu vin cu o reteta complicata, ci cu o prajitura care poate fi facuta de oricine si care poate fi savurata.      Tort Padurea Neagra, un blat de cacao insiropat cu sirop de cirese, frisca, visine si decorat cu fulgi de ciocolata.
    Absolut delicios!
Ai nevoie: 
 6 ouă 
55 g unt 
150 g de făină 
putina sare u
n praf de copt 
200 g de zahăr
 o picătură de esență de vanilie
 40 g cacao 
    Decoram tortul cu 600 ml frișcă lichidă 100 g zahar pudra 300 g cirese 3 linguri de zahar opțional puteți adăuga 10 ml de vișine Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Batem ouale cu zaharul pana isi dubleaza cantitatea.
     Topeste untul. Peste ouă se adaugă esența de vanilie și untul. Amestecă ingredientele uscate și incorporează-le cu cele umede. 
     Preîncălziți cuptorul la 165 de grade. Se lasa la cuptor 25-30 de minute la 165 de grade. (am folosit o tava cu diametrul de 21 cm). Până trece testul cu scobitoarea. Lăsați blatul să se răcească. Taiem in 3.        Se pun cireșele pe foc și se fierb cu zahărul. Dupa ce au fiert se scurg ciresele. Blatul insiropam cu zeama obtinuta din cirese. Pregătim crema. Bateți-l într-un mixer cu zahăr pudră. Il tinem la rece pana il folosim. 
     Facem fulgi de ciocolata. Cand avem blatul, smantana, visinele, siropul si fulgii de ciocolata suntem gata de asamblat prajitura. 
     Poftă bună!
 Sper din tot sufletul să vă placă rețeta!

Comentarii