TURTĂ DULCE

Ți-am spus că lui Moș Crăciun îi place scorțișoara, așa că nu poți să nu-i faci niște omuleți de turtă dulce și să-i pregătești un pahar de lapte pentru noaptea de ajun. 
 Aceasta reteta este extrem de simpla si va garantez ca veti obtine cea mai buna turta dulce. 
 Cea mai bună parte este că întreaga familie se poate distra ornand aceste prăjituri. 
Ai nevoie: 
 450 g de făină 
150 g zahăr brun 
unul sau
 150 g miere 
o lingură de bicarbonat de sodiu
 esență de vanilie
 140 g de unt 
3 linguri amestec de condimente pentru turtă dulce (se poate face acasă: 1,5 l scorțișoară, 1/2 l ghimbir, 1/2 l cuișoare, 1/2 l nucșoară) 
 Vom face glazura din 100 g zahăr pudră (puteți adăuga mai mult la nevoie, până obțineți textura dorită) un albus de ou.
    Decorați cu bomboane Punem pe foc mierea, zaharul si amestecul de condimente. 
Dupa ce s-au topit adaugam esenta de vanilie si untul. Amestecați bicarbonatul de sodiu cu făina și un praf de sare. Punem amestecul de miere si zahar peste faina. Dupa ce s-a incorporat bine se adauga oul. Dupa ce obtinem aluatul il impartim in doua si il lasam la racit o ora.
 Intindem aluatul, facem forme de turta dulce si le punem in tava. Dați-le la cuptorul preîncălzit pentru 6-7 minute la 180 de grade. Pregătim glazura. 
Albusurile se amesteca cu zaharul pudra, daca este nevoie mai adauga zahar pana obtinem consistenta dorita. Dupa ce terminam de facut turta dulce o decoram dupa gust. (am pus si bomboanele la cuptor inainte sa le bag la cuptor). 
 Poftă bună!

Comentarii