CHEESECAKE COPT REȚETĂ CLASICĂ ÎN STIL NEW YORK

Vin la tine cu cea mai bună rețetă de cheesecake în stil New York. 
Dacă urmați această rețetă, veți obține un cheesecake perfect. 
 Sper că mă iubești și mai mult după ce o mănânci! 
 Un desert delicios, pufos, cremos, dulce, acrișor, ușor… ce să spun, o nebunie la gust. 
Ai nevoie: 
 1,2 kg crema de branza
 4 ouă la temperatura camerei (220 g ouă, 4 ouă medii) 
325 g zahăr 
50 g 
200 g smântână 
esență de vanilie 
suc de lamaie (optional) 
200 g biscuiti digestivi
 100 g unt coaja de lamaie (optional) 
putina sare 
 Pentru dulceata pe care o puneti pe cheesecake aveti nevoie de: 
 o dulceata de fructe sau o poti face pe loc de la: 200 g de zmeură 2 linguri de zahar (in functie de gust, daca vrei sa fie acru poti pune mai putin zahar). 
o lingură de suc de lămâie
 Am folosit o tavă cu diametrul de 22 cm. Daca folosesti unul mai mare nu este nicio problema. (Va iesi mai scurt) Măcinam vorbăria și topim untul. Se amestecă pudra de biscuiți cu untul și se formează blatul la baza tăvii. Putem presa cu un pahar. 
 Bazam cheesecake-ul pe cuptorul preincalzit pentru 8 minute la 180 de grade. Dupa 8 minute se lasa sa se raceasca inainte de a adauga crema de branza. (trebuie să fie la temperatura camerei). Preparam crema de branza, o amestecam cu zaharul, faina si esenta de vanilie, smantana, praful de sare si apoi incorporam ouale pe rand. Ne asigurăm că totul merge bine. 
Bate puțin oala pentru a scoate bulele de aer. Punem o oala cu apa la fiert, vom avea nevoie de ea la copt. Se toarnă crema de brânză peste blat. Se unge cu unt marginea tigaii pentru a nu se lipi. Invelim tava in aluminiu. 
 Punem tava intr-o alta tava mai mare in care putem adauga apa fiarta. Dam cheesecake-ul la cuptorul preincalzit pentru 45 de minute la 175 g si inca 35 de minute la 165 de grade. Dupa ce o scoti din cuptor, lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei si apoi da-l la frigider pentru minim 4 ore (de preferinta se lasa peste noapte).
 Dulceata de zmeura este extrem de usor de preparat. punem fructele pe foc cu zaharul si zeama de lamaie, lasam sa fiarba, timp in care amestecam din cand in cand. 
Lasati sa se raceasca si savurati. Pentru a tăia mai ușor cheesecake-ul, este bine să aveți lama cuțitului încălzită. (Puteți să-l păstrați într-un pahar cu apă caldă, dar ștergeți-l cu apă înainte de utilizare). Servește-l cu topping-ul tău preferat. 
 Poftă bună! 
 Sper din tot sufletul să vă placă rețeta!

Comentarii